WEDSTRIJD ZVC Pibo Tongeren (A5189) - Celtic Houthalen (A5440)  7-0 (3-0)

DATUM 22-02-2008

DOELPUNTEN

VERSLAG Futloos en onmondig Celtic krijgt slaag in Tongeren.

Van de wedstrijd van gisteren avond kunnen we heel kort zijn. Met enkel goede bedoelingen kun je geen wedstrijd winnen. Daar is inzet en wilskracht voor nodig. Celtic had dat gisteren avond in Tongeren niet bij. Nochthans lag het zoals Luc Dochez, kapitein van Pibo het verwoorde in kleine dingen. De dingen die enkele weken geleden wél lukte, lukte gisteren niet. De paal stond vaak in de weg, maar het moet gezegd, met zo een ingesteldheid op de plein kún je geen wedstrijd winnen. En toch, we hadden kunnen en misschien wel moeten op voorsprong komen de eerste helft, maar het ontbrak de ploeg aan voldoende inspiratie om te scoren. Ook al was de terugkeer van Sandro Porco dan misschien het enige lichtpunt in de duisternis, hij mist nog wat wedstrijd ritme. Pibo speelde het spelletje tactisch veel beter uit. Ze lieten Celtic komen en proberen dan furieus uit te breken. Zo kwamen ze op voorsprong 3' voor de rust. Dan zou je zeggen dat de 1-0 ook de ruststand zou zijn, maar het was 3-0 bij de rust, want als kiekens zonder kop ging iedereen aanvallen en ging Celtic met 4 man voor de bal spelen. En dan kregen we 2 keer het deksel op de neus geslagen. De tegendoelpunten werden alweer te makkelijk weggegeven, ook al een wekelijkse kwaal binnen de huidige spelersgroep. Waar is de tijd naartoe dat Celtic uitpakte met de beste verdediging en wedstrijden subliem werden gewonnen met het maken van 2 doelpunten ? In het huidige seizoen moeten ze al minstens 5 doelpunten maken om aanspraak te maken op een punt en dat vanwege de nonchalance en naiviteit achterin. De groep kan het bestuur in ieder geval laten zien volgende week bij de komst van Noorderwijk dat er toch nog wat leeft, want er is volgens mij nog wat werk aan de winkel. Of laten we gewoon zeggen dat het gisteren een totale off-day was voor Celtic, met een spijtige uitschakeling tot gevolg, waardoor dé uitgesproken kans om nog enige glans te geven aan dit seizoen ook tenietgedaan werd door een goede tegenstander.